Telefon kullanırken dikkat etmemiz gereken 4 tane kural nedir?
Mümkün olduğunca dik bir duruş sergileyin. Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine yukarı kaldırın. Ekranı okurken telefonunuzu çene hizasında veya biraz aşağıda konumlandırın. Telefonunuzu kucağınızda veya göğüs hizasının altında tutmaktan kaçının.
Cep telefonunda kullanımında nelere dikkat etmeliyiz?
Cep telefonu kullanırken uyulması gereken kurallar: Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. …Bu nedenle konuşmalar kulaklıkla ve mümkün olduğunca baştan uzakta yapılmalıdır. Mikrofon mümkün olduğunca az kullanılmalıdır.
Çocuklar cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeli?
2- Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda cep telefonu kullanım yaşının ertelenmesi ve çocukların cep telefonu kullanmaması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanması önerilmez.
Uyurken telefon ne kadar uzakta olmalı?
Araştırmacılar telefonunuzu en az 2 ila 3 fit uzakta tutmanız gerektiğini iddia ediyor. Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar 20 yıldır cep telefonu radyasyonunun gerçek bir zararı olmadığını gösteriyor. Ancak, telefonunuzu vücudunuzdan uzak tutmaya çalışmanızı öneriyorlar.29 Kasım 2017 Araştırmacılar telefonunuzu en az 2 ila 3 fit uzakta tutmanız gerektiğini iddia ediyor. Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar 20 yıldır cep telefonu radyasyonunun gerçek bir zararı olmadığını gösteriyor. Ancak, telefonunuzu vücudunuzdan uzak tutmaya çalışmanızı öneriyorlar.
Telefonda dikkat edilmesi gereken konuşma kuralları nelerdir?
Telefon görüşmelerimizin üretken olması için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır. Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Telefonun doğru kullanımı nedir?
Ergonomik açıdan bakıldığında, akıllı telefonu doğru şekilde tutmak ve düzenli aralıklarla mola vermek önemlidir. Telefonu göz hizasında tutmak boyun ve omuz bölgesindeki gerginliği azaltabilir. Ayrıca, ekran parlaklığını ayarlamak ve mavi ışık filtreleri kullanmak göz yorgunluğunu önlemeye yardımcı olabilir.
Telefon kuralları nelerdir?
TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefonun üç kereden fazla çalmasına izin verilmemelidir. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Acil bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdakinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Telefon neden baş ağrısı yapar?
Çoğumuz cep telefonu kullanırken başımızı öne eğdiğimiz için kötü bir duruşa sahibiz. Bu duruş boyun ve omuz kaslarında gerginliğe neden olur ve bu da gerilim baş ağrılarına yol açabilir. “Teknoloji boynu” olarak bilinen bu durum, özellikle uzun süre kullanıldığında kas yorgunluğuna ve ağrıya yol açar.
12 yaşındaki çocuk kaç saat telefon kullanmalı?
“Günlük; “3-6 yaş arası çocukların günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinin 45 dakika, ortaokul öğrencilerinin günde 1 saat, lise öğrencilerinin ise günde 2 saat ekran ve teknik aletlerle vakit geçirmesi en iyisidir.”
Polis telefonu alabilir mi?
Kolluk kuvvetleri (polis, jandarma vb.) arama emri olmadan veya gecikmenin tehlikeli olduğu durumlarda savcının emri olmadan şüphelinin cep telefonunu alamaz, inceleyemez ve arayamaz. Yargıtay, cep telefonunu bir bilgisayar olarak değerlendirir, bu nedenle arama emri olmadan soruşturma ve arama yapılamaz.
Çocuklarda telefon kullanımını azaltmak için neler yapılabilir?
Ebeveynler çocuklarında bu bağımlılığı nasıl önleyebilir? Öncelik sırasını takip ettiklerinden emin olun. … Çocuğunuzla teknolojik cihazlardan uzakta zaman geçirin. … Teknolojisiz bir gün planlayın. … Evin bazı alanlarında kullanımı sınırlayın. … Ebeveyn olarak, kendi teknoloji kullanımınızı da sınırlayın.
Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz 4 örnek?
Cep telefonunuzu daha ergonomik nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu kaldırın ve çene hizasında veya biraz aşağıda konumlandırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020
Uyurken telefon nereye konur?
Uyurken telefon yastık altında veya yatakta açık bırakılmamalıdır. Telefon yataktan mümkün olduğunca uzakta olmalıdır. Bilgisayar başında geçirilen süre günde 2,5 saati geçmemelidir.
Telefon yastığın altında uyumak zararlı mı?
Telefonlar elektromanyetik radyasyon yayar. Yastığınızın altına koymak radyasyon maruziyetinizi artırabilir. Uzun süreli maruziyet sağlık sorunlarına yol açabilir.
Telefon kuralları nelerdir?
TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefonun üç kereden fazla çalmasına izin verilmemelidir. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Acil bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
Telefonu nasıl tutmalıyız?
Telefonunuzu göz hizasında tutmayın, boynunuzu öne doğru eğmeyin. Telefonu daha yüksekte tutarak göz hizasına getirebilir ve böylece boynun eğilmesini önleyebiliriz. Telefonun metin boyutu, boynu zorlamadan okumayı kolaylaştırmak için artırılabilir.
Telefona bakarken nasıl durmalıyız?
Cep telefonu veya bilgisayar ekranına bakarken okuma mesafesi 30-40 santimetre olmalıdır. Ancak daha yakından bakarsanız semptomlarda artış fark edeceksiniz. Okurken dikkat ve göz kapağı refleksi azalır ve gözler kurur. Bu da bir handikap yaratır.
Telefonla konuşurken sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz?
-Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saatten fazla sürmemeli ve mümkünse kablolu telefonları tercih etmeliyiz. -Kulaklık kullanamıyorsanız cep telefonunu sürekli aynı kulağınızda tutmayın. Görüşme sırasında her zaman bir kulaktan diğerine geçin.