İçeriğe geç

Vazife Es Anlamı Ne

Vazife’nin eş anlamı nedir?

Türkçede “görev” kelimesi “görev” anlamına gelir.

Vaziyet eş anlamlısı nedir?

Tavır, konum, mevcut durum, son durum gibi kelimelerle ifade edilir.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Görev eş anlamlısı nedir?

Görev kelimesinin eş anlamlıları görev, fonksiyon, misyon ve fonksiyondur.

Kalbin eş anlamı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Büyüğün eş anlamlısı nedir?

“Büyük” kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılabilecek kelimeler kaynaklarda şu şekilde sıralanıyor; Çok büyük, muazzam, görkemli, yüce, büyük, zengin, devasa, üstün.

Tespitin eş anlamlısı nedir?

zehirli, toksik, zehirli (madde) s.

Kıyaslama eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – karşılaştırın, karşılaştırın.

Muhalif kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Karşıt, zıt, zıt.

Eş anlamlı kelimeler nedir 5. sınıf?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Kelime eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Vazife eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “görev” kelimesinin eş anlamlıları vardır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “görev” kelimesinin eş anlamlısı “görev”dir. Bir diğer eş anlamlısı ise görevdir.

Görev ve vazife eş anlamlı mı?

Türkçe Dil Kurumu’na göre “görev” kelimesi “yapılması gereken iş veya görev” anlamına gelir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime resmi ve samimi ortamlarda kullanılabilir. Görev kelimesinin eş anlamlıları şunlardır: Görev: Yapılacak iş, sorumluluk.

Görev ile Sorumluluk eş anlamlı mı?

“Sorumluluk” kelimesinin diğer eş anlamlıları şunlardır: Görev: Bir kişiye veya kuruma verilen ve tamamlanması gereken görev. Yükümlülük: Bir kişinin yerine getirmesi gereken bir şey.

Vazife nedir?

Görev kelimesi yükümlülük anlamında kullanılan bir kelimedir.

Sözcüğün eş anlamlısı nedir?

“Word” kelimesinin eş anlamlısı word’dür. Word ve phrase aynı anlama geldiğinden, bu iki kelimenin bir cümlede birbirinin yerine kullanılması mümkündür. Bu iki kelime cümlede birbirinin yerine kullanılırsa, cümle ifadesine müdahale etmezler.

Cevabın eş anlamı nedir?

Cevap kelimesi yerine eş anlamlısı olan cevap kelimesi de kullanılabilir.

Nazife’nin eş anlamı nedir?

Çocuklarına Nazife ismini koymayı düşünenlerin detaylarını ve ismin Kuran’da geçip geçmediğini de derledik. Nazife ismi kızlara verilen bir isimdir. Nazife ismi temiz, saf ve zarif anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir