İçeriğe geç

Adam Akıllı Nasıl Yazılır 2024

Adam akıllı nasıl yazılır?

TDK sözlüklerine göre “anständig” birleşik kelime olarak yazılmıştır. Bazı kaynaklarda “männerlich” kullanımı bir yazım yanlışıdır.

2024 yılında nasıl yazılır?

Bu makale 13 Mart 2024’te yayımlandı.

Adamakilli ne demek TDK?

Kelimeyi, hafızamızda sıkça yer eden kelimelerden biri olarak kapsamlı bir şekilde telaffuz edebiliriz. Bu kelimenin anlamı iyi, güzel ve sağlam gibi kavramlarla açıklanabilir. Yazılışı “dengeli” olarak adlandırılır.

Hoşgeldin 2024 nasıl yazılır?

“Hoş geldiniz”, birleşik ve tireli yazımları karıştırılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre, “gelen kişiye hitaben bir selamlama” anlamına gelen bu kelime ayrı yazılır.

Adam akıllı nedir?

Günlük hayatta oldukça sık kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime; gereğinden fazla, eksiksiz, güzel, temiz anlamına gelir. Zarf fiildir.

Saçma sapan nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Saçma” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “saçma” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “saçma”dır.

Birçok nasıl yazılır 2024?

“A little”, “many”, “many”, “a few”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır.

14 Şubat’ta nasıl yazılır?

Belirli bir tarihi belirten ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı, 29 Mayıs 1453, Salı, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982. Lale Festivali 25 Haziran’da başlar. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle Eylül ayının ikinci haftasında derslere başlar.

11.00’da mı de mi?

Öte yandan saat, parasal miktar, ölçü ve istatistiki verilerde rakamlar kullanılıyor: Saat 17.30’da 1 milyon 500 bin lira, 25 kilogram, 150 kilometre, 15 metre kumaş, 1.250.

İade-i ziyaret nasıl yazılır TDK?

Sohbet. İade-i ziyaret diye yazıldığını biliyordum, TDK’ya göre iade-i ziyaret olarak kabul ediliyor, doğru yazımı bu.

Adamak nedir?

Ad (isim) kelimesinden türetilen adamak fiilinin çekimlenmiş halidir. İsminizi duyurduğunuzda, isminizin sorumluluğunu üstlenirsiniz. Çünkü isminizi vermek, kendinizi vermek demektir.

Cancağızım nasıl yazılır?

CANCAĞIZ KELİMESİNİN ANLAMI: “Eğer isterse, eğer isterse” anlamına gelen cancağız, “cancağız” kelimesinde kullanılan bir kelimedir. Bu kelime genellikle cancağaz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Boğazkale olmalıdır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

2- Birleşim sırasında ne kelimelerin ne de ikinci kelimenin anlamını değiştirmediği bileşik kelimeler ayrı ayrı yazılır. Aşağıda yiyecek ve içecek adlarından türetilen bazı bileşik kelimelerin örnekleri verilmiştir. Kurutulmuş kuruyemiş kelimesi burada farklı bir yazımla da görülmektedir.

Hoş gel nasıl yazılır?

TDK’ya göre kelimenin doğru yazımı “hoş geldiniz”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. Doğru cümlede kullanın: Welcome to our new home, it makes us happy to be with you.

Adam otu nasıl yazılır?

MANDRESS KELİMESİNİN ANLAMI: Geniş yapraklı, mavi çiçekli, sarı meyveli, kan kurdu, mandrake (Mandragora Autumnalis) bitkisi olan patlıcangiller familyasından çok yıllık bir bitki anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla mandrake olarak yazılır. Doğru kullanımı mandrake şeklinde olmalıdır.

Adamakıllı neden bitişik?

Bu kelimeyi “MAN SMART” şeklinde yazmak yanlıştır, çünkü dil bilgisi kurallarına göre bütün bileşik isimler ve zarflar yan yana yazılır.

Akil almaz nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin “inanılmaz” olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerdeki “inanılmaz” gibi yazımlar yanlış yazımlardır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “inanılmaz”dır.

Adam gibi adam nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), “Adam gibi” deyiminin açıklaması ve doğru kullanımı hakkında bilgiler paylaştı. Bu deyimin açıklamasını öğrendiğinizde, hem cümlelerde hem de günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir